RO  EN
IMI/Noutăţi/2024/

UniDive Training School

Avem plăcerea de a vă anunța organizarea primei ediții a UniDive Training School, în colaborare cu Universitatea Tehnică din Moldova și Institutul de Matematică și Informatică „Vladimir Andrunachievici”. Evenimentul se va desfășura în perioada 8-12 iulie, în incinta universității UTM, în blocul 3, Facultatea de Informatică, cu lucrările practice în sălile 501-503, etajul 5, iar cursurile teoretice în sala A 104.

Tematica școlii de vară se axează pe procesarea limbajului natural, crearea corpusurilor, adnotarea expresiilor idiomatice și crearea treebankurilor în baza standardului Universal Dependencies. UniDive Training School este organizată în cadrul proiectului COST Action CA21167 „Universality, Diversity and Idiosyncrasy in Language Technology”.

Ne bucurăm să anunțăm participarea reprezentanților din 29 de țări, ceea ce promite o experiență academică și profesională deosebit de valoroasă pentru toți cei implicați.

Suntem recunoscători echipei Muzeului Tehnicii de Calcul care ne va sprijini cu înregistrarea și montarea lecțiilor video, ulterior fiind accesibile pe pagina evenimentului.

Vă așteptăm cu drag să participați la acest eveniment deosebit!

Echipa de organizare UniDive Training School