RO  EN
IMI/Ştiri Europene/2019/

Enlighten Your Research @ EaP 2019

Al 4-lea program Enlighten Your Research (EYR) acceptă propuneri de proiecte în cadrul proiectului "Eastern Partnership Connect".

Parteneriatul Estic (Eastern Partnership – EaP) este iniţiativa regională şi multilaterală a UE şi şase parteneri estici: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina. Parteneriatul îşi propune să ofere sprijin şi asistenţă pentru reforme regionale în domeniile democraţiei, drepturilor omului, economiei de piaţă, durabilităţii şi guvernării.

EYR@EaP este un program care promovează utilizarea resurselor rețelei de calculatoare pentru încurajarea colaborărilor internaționale și accelerarea procesului de cercetare și descoperire. Pentru a promova în continuare beneficiile acestor resurse, cercetătorii sunt provocați să extindă limitele științelor sale și să colaboreze cu alte țări pentru a efectua experimente cu sprijinul infrastructurilor și serviciilor rețelei naționale de cercetare și educație.

EYR@EaP 2019 invită reprezentanții tuturor domeniilor de cercetare, artă și disciplinelor umaniste și partenerii lor de colaborare din regiunea Parteneriatului Estic să depună propuneri de proiecte care evidențiază, cum accesul la servicii Internet și tehnologiile de calcul ar putea îmbunătăți în mod semnificativ procesul de cercetare. În special sunt invitați cercetătorii care activizată în domeniul securității cibernetice, patrimoniului cultural digital, învățării automate și inteligenței artificiale.

Exemple de servicii de infrastructură şi resurse disponibile prin intermediul programului EYR@EaP 2019 includ (dar nu se limitează la acestea):

Proiectele selectate pentru EYR@EaP 2019 vor primi:

Proiectele câștigătoare vor fi prezentate în cadrul conferinței Eastern Partnership E-infrastructures Conference (EaPEC 2019), organizată la Erevan, Armenia, în perioada 25-26 septembrie 2019. Solicitantul principal din fiecare proiect va fi invitat să participe la conferință și va putea prezenta proiectul.

Termen limită pentru depunerea proiectelor: 12 mai 2019, ora 24:00 CET.

Descărcați prospectul EYR@EaP 2019: https://www.eapconnect.eu/wp-content/uploads/2019/04/EYRflyer2019-final.pdf

Pentru detalii accesați: https://www.eapconnect.eu/research-eap/eyreap2019/